Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Στεφανής Τριανταφυλλάκης ή Κιόρος ο Ά




 Αναδημοσιεύουμε από το ενδιαφέρον κανάλι του Ευτύχη Κουβαράκη

"Στεφανής Τριανταφυλλάκης ή Κιόρος ο Ά, βιολιστής απο το Γαλουβά Λουσακιών Κισάμου. Ήκμασε απο το 1740 έως το 1790 , συνθέτης 5 συρτών και του πεντοζαλιού .. Οι σκοποί που ακούγονται εκτελούνται με μοναδικό τρόπο απο τους εξής μουσικούς : 

Ά Λουσακιανός συρτός ( το έτος 1750 στα Πατεριανά Λουσακιών Κισάμου ) απο τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη ή Ναύτη στο λαγούτο απο το προσωπικό αρχείο του ιδίου . 

Β Λουσακιανός συρτός ( το έτος 1752 στις Λουσακιές Κισάμου ) απο τον Μιχάλη Κουνέλη στο βιολί και στο τραγούδι και τον Μανώλη Καρτσωνάκη στο λαγούτο. 

Μελισιανός συρτός (το έτος 1755 στην Μελισιά Κισάμου ) απο τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη ή Ναυτη στο βιολί και στο τραγούδι και τον Στέλιο Λαινάκη στο λαγούτο . 

Τυλιφιανός συρτός (το έτος 1780 στην Τύλιφο Κισάμου ) απο τον Γεώργιο Κουτσουρέλη στο λαγούτο και τον Νικολή Τσέγκα στο τραγούδι. 

Περβολιανός συρτός (το έτος 1785 στα Περβολάκια Κισάμου ) απο τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη ή Ναύτη στο λαγούτο απο το προσωπικό αρχείο του ιδίου . 

Πεντοζάλι του Κιόρου (το έτος 1770 στην Ανώπολη Σφακίων ) απο τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη ή Ναυτη στο βιολί και τον Στέλιο Λαινάκη στο λαγούτο . 

Δημιουργία βίντεο : Ευτύχης Κουβαράκης"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου