Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Αλληλέγγυα οικονομία βάσης:περιπέτειες στη Νέα Οικονομία της Καταλονίας

Αυτή την Παρασκευή ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) μας ταξιδεύει στην Καταλονία προβάλλοντας ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με θέμα την Αλληλέγγυα Οικονομία της περιοχής. Γυρισμένο το 2015 από ανεξάρτητους παραγωγούς και με επίκεντρο τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (C.I.C.), μας ξεναγεί στα εγχειρήματα και τις δράσεις του, στα εναλλακτικά νομίσματα και τις διαδικασίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της τοπικής πολιτικής ζωής.
 
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, στις 8μ.μ.
Κοινωνικός Αυτο-οργανωμένος χώρος Da (Ντεντιδάκηδων 15, Καμαράκι)

Autogestió: Περιπέτειες στη Νέα Οικονομία της Καταλονίας
Σκηνοθεσία / Παραγωγή: Enfable
Η πρωτοβουλία για την παραγωγή προήλθε από την κοινότητα του Exeter Pound, ενός τοπικού εναλλακτικού νομίσματος στην Αγγλία, και χρηματοδοτήθηκε από το κοινό (crowdfunding), ενώ πλέον διανέμεται με άδεια Creative Commons BY-SA 3.0.
Ο υποτιτλισμός στα Ελληνικά έγινε πρόσφατα από μέλη της Ανταλλακτικής Κοινότητας του «Κουκιού».


Μετά την προβολή που διαρκεί 50’ περίπου, θα έχουμε δύο σημαντικές παρεμβάσεις από τους:

- Guy James, μέλος του C.I.C. και της FairCoop από το ξεκίνημά τους, ο οποίος θα μας μεταφέρει μέσω ζωντανής βιντεοκλήσης τη σημερινή κατάσταση στο συνεταιρισμό και τα επιμέρους εγχειρήματά του. Ο Guy εμφανίζεται ως ομιλητής και στο ντοκιμαντέρ το οποίο θα παρακολουθήσουμε.

- Γιώργο Δαφέρμο, ο οποίος έχει ερευνήσει αρκετά το συγκεκριμένο μοντέλο οργάνωσης και συνεργατικής οικονομίας, έχοντας επίσης εκδώσει μια μελέτη συγκεκριμένα για τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό της Καταλονίας (C.I.C.) μετά την επίσκεψή του εκεί το 2016.

Στο τέλος, θα υπάρχει χρόνος για τα δικά μας ερωτήματα και τοποθετήσεις σκοπεύοντας να αναπτυχθεί συζήτηση με τους προσκεκλημένους μας και το κοινό.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου