Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αυτόνομη Λαική Αγορά Απριλίου '18

Μια ημερομηνία που υπενθυμίζει σε όλους μας ένα από τα πιο φρικτά και σκοτεινά κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας μας, έρχεται να συμπέσει με την επόμενη Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά του Ο.Σ.Η. Κι επειδή η δικτατορική διάθεση είναι διαχρονικά κοινό χαρακτηριστικό των θεσμών εξουσίας, επιλέγουμε να απαντήσουμε με την άσβεστη ανάγκη μας για ελευθερία, αυτονομία και ισοτιμία. Αξίες που δεν πάψαμε ποτέ να επιδιώκουμε, παντού και πάντα, με οδηγό την αλληλεγγύη μας σε κάθε άνθρωπο που καταπιέζεται. Καθώς τα προσωπεία του συστήματος αλλάζουν, οι δυνάμεις εξουσίας ανασυντάσσονται και τα πεδία της μάχης εναλλάσσονται, ο αγώνας μας δυναμώνει και απλώνει τις ρίζες του σταθερά δημιουργώντας ένα υπόγειο δίκτυο ανυπακοής.

Μέρος αυτού του δικτύου είναι οι Ολοκληρωμένοι Συνεταιρισμοί και συγκεκριμένα ο Ο.Σ.Η. που επιδιώκει να αναδείξει στην πράξη τα προτάγματα αυτά και να εμπεδώσει στο τοπικό επίπεδο μια αντισυστημική προσέγγιση και λειτουργία. Μέσα από την ανοικτή συμμετοχή, τις οριζόντιες και διαφανείς διαδικασίες, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αυτόνομα εγχειρήματα βάσης που θα στρώσουν το μονοπάτι προς μία ζωή όπως την αναζητούμε και τη σχεδιάζουμε συλλογικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να τα ανακαλύψετε όλα αυτά είναι η συμμετοχή στην ερχόμενη λαϊκή του Ο.Σ.Η. και η χρήση των εναλλακτικών ψηφιακών νομισμάτων που διαθέτουμε. Εκεί θα συναντήσετε τους παραγωγούς του δικτύου μας που διαθέτουν τα οικολογικά προϊόντα τους με το τοπικό ανταλλακτικό νόμισμα «Κουκί» και το ψηφιακό κρυπτονόμισμα FairCoin. Σε αυτά στηρίζουμε μια άμεση και αλληλέγγυα οικονομία που διαχειριζόμαστε οι ίδιοι υποστηρίζοντας τις παραγωγικές δραστηριότητες των μελών και συνολικότερα του δικτύου, πάντα με γνώμονα τις συλλογικές μας ανάγκες και επιδιώξεις.

Επίσης, όπως πάντα επιδιώκουμε, θα οργανώσουμε μια παιδική εκδήλωση έκπληξη (!) εμπνευσμένη από τη φύση και τον αγώνα για την υπεράσπιση του πάρκου Γεωργιάδη. Υπενθυμίζουμε παράλληλα την προγραμματισμένη -ανοικτή- συνέλευση των Φυλών του Πάρκου την ίδια ημέρα στις 12 μ.μ, που αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να ενημερωθούμε και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες των ομάδων εργασίας που έχουν σχηματισθεί.

Τέλος, το Κυλικείο του Ο.Σ.Η. θα μας προσφέρει νόστιμο μεσημεριανό φαγητό και η λαϊκή θα κλείσει με την ανοικτή συνέλευση όπου όλοι καλούμαστε να συμμετάσχουμε και να συνδιαμορφώσουμε την εξέλιξή της.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
10 π.μ. - 5 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
12 μ.μ. - 1 μ.μ. Παιχνίδι φύσης & φαντασίας στο Πάρκο: για παιδιά από 4 έως 94 ετών
3 μ.μ. Φαγητό από το Κυλικείο του Ο.Σ.Η.*
5 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση Αυτόνομης Λαϊκής

* Στο χώρο λειτουργεί Κυλικείο, καθ' όλη τη διάρκεια της λαϊκής, που διαθέτει νόστιμα χειροποίητα σνακς, καφέ και άλλα ροφήματα. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται από πρώτες ύλες που προσφέρονται από τοπικούς παραγωγούς και είναι οικολογικής καλλιέργειας.

Σας προσκαλούμε όλους να:
- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στην Αυτόνομη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr/
Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion@cooperativas.gr

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου