Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest), πραγματοποιείται στο Ηράκλειο 30/3 με 1/4

Το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest), μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών, επιστρέφει στην γενέτειρα του στο Ηράκλειο με μία εκδήλωση εμπνευσμένη από τα νέα συνεργατικά εγχειρήματα της χώρας μας, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από την γεωργία έως την τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, το επίκεντρο των συζητήσεων και ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη κοινών δομών με στόχο την δημιουργία και υποστήριξη υγιών και βιώσιμων συνεργατικών σχημάτων. Παράλληλα, σκοπός της εκδήλωσης είναι να διερευνήσει και ν’ αναδείξει τη δυνατότητα του συνεταιριστικού μοντέλου να αποτελέσει μια μορφή επιχειρηματικής δράσης που συνδυάζει την ένταξη στην αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς με τον δημοκρατικό έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στον Κοινωνικό Χώρο του Ιδρύματος Καλοκαιρινού.
Όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, η είσοδος είναι δωρεάν. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο- “Φαγητό με την Αγάπη μας”) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

 To πρόγραμμα της εκδήλωσης του CommonsFest

To πρόγραμμα της εκδήλωσης του CommonsFest που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο σε λίγες μέρες είναι επιτέλους έτοιμο! Ελπίζουμε να σας δούμε όλους και όλες εκεί!

Παρασκευή 30 Μαρτίου

Σάββατο 31 Μαρτίου

 13.00 Εργαστήριο NetHood/MAZI: Διαμόρφωση και εγκατάσταση αυτόνομου ψηφιακού δικτύου στο πάρκο (*Πάρκο Γεωργιάδη)
18.00 Terra Verde ΚannaΒio
Kαρποί Αλληλεγγύης
19.00 Διάλειμμα
19.15 open.tech Sociality
FOSS Office
Στην Πρίζα
21.00 Κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης

Κυριακή 1 Απριλίου

18.00 Commonslab P2P Lab
Infra-demos
NetHood
Open Lab: Athens
19.30 Διάλειμμα
19.45 Σύνοψη διεργασιών και αποτελεσμάτων της εκδήλωσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου