Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μια σύντομη παρουσίαση για τον "Ραδιόπλους" που έρχεται το Δεκέμβρη

Ο Οκτώβρης αρχίζει επισήμως σήμερα και το Πλουμί project, μετά από ένα μακρύ διάστημα προετοιμασίας, συζητήσεων, διαπιστώσεων, αλλαγών, ιδεών, συναντήσεων με νέους ανθρώπους και πολλών πολλών συμπερασμάτων, παρουσιάζει από σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της προετοιμασίας και όσα πρόκειται να συμβούν  από σήμερα και στο εξής. Όπως έχει αναφερθεί, το Πλουμί project, πρόκειται να κινηθεί και οργανωθεί, γύρω από τέσσερα αντικείμενα, την αυτάρκεια, τη μουσική, το παντοπωλείο και την πληροφορία, αξιοποιώντας παλιά και νέα εργαλεία, τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν γι αυτό το σκοπό. Αναλυτική παρουσίαση της αρχιτεκτονικής του Πλουμί project θα ακολουθήσει σε επόμενη ανακοίνωση αυτές τις μέρες.
Παρουσιάζουμε σήμερα λοιπόν ένα ολοκαίνουργιο εγχείρημα, σχετικό με το αντικείμενο της πληροφορίας. Μιλάμε για ένα κανάλι ήχου, μουσικής και πληροφορίας, το  "Ραδιόπλους". Πρόκειται για έναν ραδιοφωνικό σταθμό εκπομπής επιλεγμένης όσο αφορά στο περιεχόμενο και τις στιγμές αναμετάδοσης, που πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδρομή του, τον προσεχή Δεκέμβρη.

Γιατί όμως ένας ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός, μπορεί να αποτελέσει μέρος του Πλουμί project;

Ο λόγος χωρίς πολλές αναλύσεις, είναι πολύ απλός. Ο "Ραδιόπλους" δεν αποτελεί έναν ραδιοφωνικό σταθμό, και η ανάγκη που έρχεται για να εκπληρώσει δεν είναι αυτή.  Αποτελεί όπως είπαμε ένα κανάλι ήχου, μουσικής και πληροφορίας, χωρίς απαραίτητα συνεχές ωράριο εκπομπής, ανοιχτό σε όλα εκείνα τα περιεχόμενα, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, που σχετίζονται είτε με τη μουσική, είτε με τον ήχο γενικότερα, καθώς και με την ίδια την πληροφορία, που είτε σχετίζονται με τα όσα συμβαίνουν στο Πλουμί project, στο συνεταιριστικό καφενείο παντοπωλείο "Πλουμί", βρίσκουν ή μπορούν να βρουν, ένα ακόμα μέσο έκφρασης, διάδοσης, αυτοσχεδιασμού, και ροής, προς πιο πλατιά και κυρίως πιο συνειδητά κοινά. 
Ο "Ραδιόπλους" με άλλα λόγια, αποτελεί έναν ακόμα τρόπο για περισσότερους να εκφραστούν, να πάρουν και γενικότερα να μοιραστούν, εκμεταλλευόμενοι ένα η αλήθεια είναι διαχρονικό και αγαπημένο μέσο, το ραδιόφωνο, έστω και αν αυτό γίνεται στην ιντερνετική του διάσταση.

Ο "Ραδιόπλους" λοιπόν, όπως είπαμε ξεκινά το ταξίδι του τον προσεχή Δεκέμβρη. Αποτελεί μέρος του Πλουμί project, και των εγχειρημάτων εκείνων που σχετίζονται με την πληροφορία γενικότερα, όπως το "Περιοδικό" ή οι "Εκδόσεις",  ενώ ανακοινώνουμε σήμερα τη σχετική σελίδα του εδώ, για όποιον θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες, για όλα όσα πρόκειται να ανακοινωθούν και να ανακοινώνονται γι αυτό το εγχείρημα από εδώ και εμπρός, καθώς και για όποιον έχει ερωτήσεις, προτάσεις, ιδέες, σε έναν διάλογο που ξεκινά από σήμερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου