αρχική

το θέμα

Λίγα λόγια για ένα μεγάλο μουσικό γεγονός και γενικά για τα γεγονότα στο Πλουμί

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, λίγες ώρες έμειναν για την αποψινή μας συνάντηση με το Γιώργη Μανωλάκη και το Νίκο Χριστόπουλο, απόψε στο συνεταιριστικό καφενείο παντοπωλείο Πλουμί, στις Άνω Αρχάνες. Οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές από πολλές απόψεις και  η ανυπομονησία μεγαλώνει για όσα θα ζήσουμε απόψε.
Με αφορμή αυτό το μουσικό γεγονός, καθώς και με βάση τα όσα επίσης συμβαίνουν στο χώρο, θέλουμε από την πλευρά μας να θυμίσουμε τα εξής, ζητήματα που σε τέτοιες βραδιές όπως η αποψινή αποκτούν ακόμα περισσότερο νόημα:

project


Το "Περιοδικό", αποτελεί μέρος του "Πλουμί: το project".
Δείτε εδώ λοιπόν τα περιεχόμενά του χωρισμένα και σχετικά ανά τμήμα του project:


παρουσιάσεις   

Amerika: ένας δίσκος για ένα ταξίδι, ένα καινούργιο κόσμο και μια διαπίστωση


Πολλές φορές και όσα σχέδια και να κάνει κανείς, όσο και αν παρατηρεί τα πράγματα γύρω του, τις δημιουργίες, τις εξελίξεις και τα γεγονότα, έρχονται κάποιες στιγμές, που είναι μικρές μεν, αλλά καθοριστικές, οι συμπτώσεις και οι συνθήκες, για να αποπειραθεί να κάνει αυτό που καιρό ανέβαλλε.
Κάπως έτσι, ένα βροχερό απόγευμα του Φλεβάρη, προκύπτουν αυτές οι γραμμές, για ένα δίσκο που εκτός των άλλων παραπέμπει σε ένα ταξίδι από εδώ μέχρι την άλλη άκρη της μεγάλης θάλασσας, για ένα καράβι που χωράει πολλές ψυχές και τις ιστορίες τους, ένα καράβι διαχρονικό και ανθεκτικό στο χρόνο, μια κιθάρα.Ίσως όμως για κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.
γράφει ο ακροβάτης
διαβάστε τη συνέχεια

agenda

Τριήμερο εμπειρίας συμμετοχικού σχεδιασμού

Το συμμετοχικό εργαστήρι κλιμακώνει τις δράσεις του στις 18,19 και 20 Μαΐου!

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριημέρου θα διεξαχθούν βιωματικά, εκπαιδευτικά και σχεδιαστικά εργαστήρια και δράσεις όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τις δυνατότητες του συμμετοχικού σχεδιασμού.


πολυμέσα

Το κρητικό κουαρτέτο (acoustic set) στη Βασιλική Αγίου ΜάρκουΣτα πλαισια της έκθεσης της συλλογής μουσικών οργάνων από όλον τον κόσμο του Ross Daly, το Κρητικό Κουαρτέτο έδωσε μια πάράσταση μιας ώρας στο ιστορικό μνημείο. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα μια μικρή σύμπραξη με ιδιαίερους προσκεκλημένους το Ross Daly και το Βασίλη Σταυρακάκη. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017. Το Κρητικό κουαρτέτο αποτελείται από το Στελιο Πετράκη, τον Αντώνη Σταυρακάκη, το Γιώρο Σταυρακάκη και τον το Θανάση Μαυρόκωστα.


δείτε τη συνέχεια